Buitenspelen

Vanuit onze visie op mens-zijn en ontwikkeling op opvoeding, vinden we het buitenspelen in deze unieke omgeving erg belangrijk. Het streven is dan ook om de kinderen zoveel mogelijk buiten te laten spelen. Ook in de winter wordt er buiten gespeeld, zodat de kinderen de verschillende seizoenen leren kennen en de verschillen in het weer.

De andere omgeving dan binnen bepaalt dat een kind andere ervaringen kan opdoen en bepaalt in belangrijke mate wat het kind kan leren. Buiten wordt aan kinderen de ruimte geboden voor eigen initiatief en hun mogelijkheden worden serieus genomen. Door het opdoen van nieuwe ervaringen worden kinderen competenter en zelfstandiger.

De invloeden van buitenspelen op de ontwikkeling van de kinderen

Voor verschillende ontwikkelingsgebieden geeft het buitenspelen veel mogelijkheden. Het stimuleert de cognitieve, de motorische, sociaal-emotionele en de zintuiglijke ontwikkeling. Buiten ruikt het anders dan binnen, je kan er anderen dingen voelen. Buiten is er meer gelegenheid voor rennen, klimmen, fietsen en de fantasie wordt op een andere manier geprikkeld. Het buitenspelen helpt ook bij het opbouwen van de weerstand

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

  • bg-sprookjesboom

We hebben een nieuwe naam!!

Na 23 jaar met trots Kinderopvang Nijntje te heten moesten we onze bedrijfsnaam wijzigen van […]

  • IMG-20150217-WA0006

Carnaval!!

Wij hebben dit jaar weer Carnaval gevierd. De kinderen hebben zich verkleed en we hebben […]

  • IMG-20150105-WA0002

En weer twee peuters op zwemmen

In januari zijn zijn Gwen en Jesse begonnen met peuterzwemmen.  We wensen Jesse en Gwen veel […]