Activiteiten

Op elke groep worden gedurende de dag activiteiten aangeboden. Als kinderen wat groter worden komen naast vrij spel diversen knutselactiviteiten om de hoek kijken en krijgt ook het voorlezen en het gezamenlijk zingen een plekje. Belangrijke leidraad bij de keuze van een activiteit vinden wij het gedrag van de kinderen: waar zijn ze aan toe, waar hebben ze zin in? Wij stellen ons hierin flexibel op, als we een voorleesactiviteit in gedachten hebben en de kinderen zijn erg druk dan zorgen we ervoor iets sneller van tafel te zijn zodat we bijvoorbeeld lekker buiten kunnen gaan spelen. Is er geen activiteit gepland en het blijkt dat kinderen zich vervelen dan bedenken we alsnog een activiteit.

Wij doen activiteiten met kinderen omdat we kinderen hiermee stimuleren zich te uiten en te ontplooien en omdat we het gezellig vinden om met elkaar bezig te zijn. Kinderen zijn niet verplicht deel te nemen aan creatieve activiteiten en deze zijn dan ook niet speciaal bedoeld als voorbereiding op de basisschool. De kinderen krijgen ook zo nu en dan de mogelijkheid om tv te kijken dit is nooit langer dan 30 minuten per dag en er worden kindvriendelijke dvd’s gekeken.

Voor alle groepen geldt dat we zo vaak mogelijk met de kinderen naar buiten gaan. Voor de grote kinderen betekent dit vrij spel op het speelplein. Als de kleintjes mee naar buiten gaan dan nemen we een box, buggy of iets anders mee naar buiten toe. Als de zon erg schijnt moet dit wel onder een parasol of blijven we binnen met de kinderen.

Feesten

De feesten die wij vieren zijn:

Sinterklaas:
De periode voor het sinterklaasfeest is altijd heel gezellig: het kinderdagverblijf is dan helemaal versierd en er wordt druk geknutseld, meer gesnoept en er worden veel Sinterklaasliedjes gezongen!
Op of rond 5 december wordt De Sprookjesboom bezocht door Sinterklaas en zijn Pieten. Hiervoor krijgen alle ouders een uitnodiging die ze ingevuld kunnen inleveren, dan krijgen alle kinderen een klein cadeautje. Dit is alleen voor kinderen die gebruik maken van de kinderopvang.

Kerst/ jaarwisseling:
Ook de periode van kerst kenmerkt zich door gezelligheid, maar is minder spannend dan de periode rond Sinterklaas. Het gehele kinderdagverblijf is versierd. Er wordt veel gezongen en geknutseld.

Pasen:
Pasen markeert het voorjaar. Lammetjes, voorjaarsbloemen en paashaasjes worden tevoorschijn geknutseld. Het kinderdagverblijf wordt in stijl versierd.

Vader & Moederdag:
Pappa’s en mamma’s zijn de liefste van de hele wereld! Wij staan hier ook bij stil door alle kinderen de gelegenheid te geven om, al of niet met wat hulp van ons, een persoonlijk cadeau te maken voor pappa en voor mamma. Elk jaar weer een belangrijke klus, maar door alle voorpret van wel maken maar niet verklappen de moeite absoluut waard!

Verjaardagen:
Kinderverjaardagen worden uitgebreid gevierd op het kinderdagverblijf. De kinderen krijgen de mogelijkheid om uit te delen en ze krijgen een verjaardagsmuts. De jarige krijgt ook een cadeautje van De Sprookjesboom. Er wordt een liedje voor de jarige gezongen en de jarige mag daarna uitdelen aan de kindjes van zijn groep.

Afscheid:
Als een kind het kinderdagverblijf verlaat omdat het 4 is geworden en naar de grote school gaat krijgt het kind een cadeautje en een aandenken van het kinderdagverblijf. De kinderen krijgen de mogelijkheid om een klein lekkernij uit te delen om hier een feest van te kunnen maken.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

  • bg-sprookjesboom

We hebben een nieuwe naam!!

Na 23 jaar met trots Kinderopvang Nijntje te heten moesten we onze bedrijfsnaam wijzigen van […]

  • IMG-20150217-WA0006

Carnaval!!

Wij hebben dit jaar weer Carnaval gevierd. De kinderen hebben zich verkleed en we hebben […]

  • IMG-20150105-WA0002

En weer twee peuters op zwemmen

In januari zijn zijn Gwen en Jesse begonnen met peuterzwemmen.  We wensen Jesse en Gwen veel […]