Vakantie opvang en ADV-dagen

Kinderopvang De Sprookjesboom biedt tijdens de vakantiedagen opvang voor alle kinderen die bij ons op de bso verblijven. Ouders kunnen op de vaste dagen de kinderen de gehele dag brengen, dit moet wel van te voren worden aangegeven zodat de leidster kunnen worden afgestemd.

De kinderen zijn welkom vanaf 08.00 uur. De kinderen kunnen gebracht worden tot 09.00 uur, dit is om de rust te bewaren op de groep vanaf 09.00 uur. Tussen 08.00 uur en 09.30 uur kunnen de kinderen vrij spelen.

Om 09.30 uur gaan alle kinderen aan tafel en krijgen ze fruit en een beker drinken en een koekje. Als de kinderen klaar zijn wordt er besproken wat we in de ochtend gaan doen.

Rond 11.30 uur wordt er geluncht. De Sprookjesboom verzorgt de hele maaltijd, dus zowel eten als drinken. Als er geen kinderen meer komen in de loop van de dag dan wordt er warm gegeten (de kinderen die hier gebruik van maken) anders krijgen de kinderen bruin brood. De eerste boterham wordt belegd met kaas of worst, de volgende boterham mogen de kinderen zelf kiezen of ze zoet of hartig willen. Als ze klaar zijn met eten krijgen ze eerst een beker melk en dan mogen ze zelf kiezen of ze nog een beker drink Yoghurt willen. De kinderen krijgen geen twee bekers drink Yoghurt. Als alle spullen van het eten zijn opgeruimd kunnen de kinderen even lekker vrij spelen.

Tussen 14.30 uur en 15.00 uur gaan alle kinderen weer aan tafel. De kinderen krijgen een beker limonade en een koekje. Hier wordt ook besproken wat de eventuele middagactiviteit wordt. Na de eventuele activiteit mogen de kinderen vrij spelen.

Om 16.30 krijgen de kinderen een maaltijd aangeboden. De kinderen die in de middag warm hebben gegeten krijgen dan de broodmaaltijd. Als er kinderen zijn die, die dag van school zijn gekomen krijgen de warme maaltijd. Kinderen die ’s avonds niet bij De Sprookjesboom eten krijgen fruit aangeboden. Na het eten krijgen de kinderen wat te drinken aangeboden. De kinderen die warm hebben gegeten krijgen eerst nog een toetje.

De ophaaltijden geleden net als bij de dagelijks BSO dagen als de kinderen naar school gaan.