BSO Hilversum

BSO Hilversum De Sprookjesboom beschikt in Hilversum over twee bso groepen de Reuzen en de Wolven, verdeeld over drie lokalen. De 1e groep de Reuzen is verdeeld over twee lokalen waar maximaal 24 kinderen samen kunnen verblijven. De kinderen kunnen zelf kiezen op welke groep ze spelen. Ieder kind eet en drinkt wel op zijn/haar vaste groep.Op woensdag en Vrijdag en in de vakantie en op eventuele studiedagen worden de kinderen samengevoegd op deze stamgroep als er meer dan 14 kinderen aanwezig zijn anders kan er gebruik worden gemaakt van de stamgroep Wolven.

De groep de wolven is in 2017 van start gegaan, op deze stamgroep kunnen 14 kinderen opgevangen worden. De kinderen mogen zelf kiezen of ze op de Reuzen spelen of op de Wolven. Op iedere groep wordt een andere activiteit verzorgd zodat de kinderen zelf kunnen kiezen waar ze aan willen deel nemen of lekker zelf willen vrij spelen.

Op de dagen dat uw zoon/dochter vakantie heeft of een studiedag kunnen we uw zoon/dochter de gehele dag opvangen, deze uren worden als extra in rekening gebracht. Op deze dag verzorgen we leuke activiteiten of een leuk uitje met de kinderen.

Voor iedere groep worden er zoveel mogelijk vaste leidsters ingezet. Aan de hand van de leeftijden worden de aantal leidsters bepaald, dit is ongeveer 1 op de 11 kinderen. Op de groep de Reuzen mag de tweede leidster een leerling zijn die voldoende geschoold is om op de groep te staan.

Kinderopvang De Sprookjesboom biedt ook sportmogelijkheden aan zoals judo, zwemles en kids jam. De leidsters brengen en halen de kinderen op en in de sportschool is een leraar die daar bevoegd voor is.  Tevens bieden we de bso kinderen ’s avonds ook een warme maaltijd aan zodat ze met zijn alle gezamenlijk kunnen eten. Dit is niet verplicht voor de ouders. Als u geen gebruik maakt van de warme maaltijd kunt u zelf een stuk fruit mee geven zodat uw kindje dat kan eten

Kleinschalig kinderdagverblijf met persoonlijke, warme benadering van kinderen en ouders en zeer ruime openingstijden. Onze 2 dochters gaan al bijna 6 jaar met zeer veel plezier naar het kinderdagverblijf en nu ook de BSO van Nijntje. Er wordt elke dag een vers bereide warme maaltijd aangeboden die onze kinderen heerlijk vinden. Basisvaardigheden zoals knutselen, verven, knippen en veters strikken worden geoefend en nog veel meer. In alle vakanties worden gratis activiteiten ondernomen zoals naar de kinderboerderij, kabouterwandelingen , bowlen en bijzondere speeltuinen. Mijn kinderen kijken steeds weer uit naar de terugkerende activiteiten als het sinterklaasfeest, het kerst- en paasontbijt, de koningsdagactiviteiten. Als ouder vindt ik de grote groepsruimte en de buitenspeelruimten met de ruime aanwezigheid van leidsters zeer fijn. Dat er ook nog extra activiteiten zoals zwemles, judo en dansen worden aangeboden is helemaal top!

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Bieden judo, zwemles en dansen aan., Persoonlijk en kleinschalig.
Minpunten: geen minpunten te bedenken!

Ik heb 2 kinderen op het kinderdagverblijf. Onze oudste gaat helaas bijna naar school wat we erg jammer vinden maar gelukkig hebben ze ook een bso waar onze oudste dan ook naartoe gaat. De kinderen hebben het erg naar hun zin en gaan er met veel plezier naar toe. De warme maaltijd die ze bij nijntje serveren is helemaal een uitkomst, dit hebben wij in het begin niet gedaan maar al snel bleek dat ze te moe zijn om savonds nog warm te eten thuis. Leidsters zijn super lief voor de kinderen en ze hebben het altijd over ze als ze thuis zijn. We krijgen ook vaak te horen als de kinderen thuis zijn maar mama je kan niet zo lekker koken als joke 🙁 waar ik aan de andere kant wel blij om ben. Ik hoop dat we nog jaren met veel plezier gebruik kunnen maken van nijntje.

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Flexibel,

Wij zijn al 3 jaar bij het kinderdagverblijf en brengen 2 kinderen en die gaan met veel plezier daar naar toe. de oudste van 3 jaar gaat ook sinds kort naar peuterzwemmen en dat wordt verzorgd Door het kinderdagverblijf. En daar zijn wij als ouders erg blij mee en als wij zelf vrij zijn dan kunnen we andere leuke dingen doen.

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Veel activiteiten .leuk uitstapjes.sinterklaasfeest. De ochtendontbijtjes zoals Pasen en kerst

Mijn dochter gaat alweer 2 jaar naar Nijntje en ze vindt het er geweldig. De Juffies vinden het belangrijk om alle kindjes op de opvang (dus ook die van andere groepen) bij de naam te kennen en te weten welke ouders erbij horen. Ze proberen zoveel mogelijk rust op de groep te bewaren door vaste tijden aan te houden wanneer de kindjes gebracht en opgehaald worden en ook in vakanties zoveel mogelijk dezelfde Juffies op de groep te hebben. Er wordt gebruik gemaakt van een schrift om op te schrijven wat er die dag is gedaan, wat het kind heeft geleerd en wat ze gegeten en gedronken hebben. Ook de ouders kunnen hierin schrijven wat er op de dagen thuis is gebeurt en wat er van belang is om te weten voor de Juffies. Ze hanteren ook een sticker-systeem om te belonen voor zinderlijkheid en, in mijn dochters geval, wanneer ze praatte, want ze zei weinig op de opvang. Nu met de stickers praat ze honderuit. Mijn dochter zegt steevast als ik haar ophaal: ”Leuk hè, school”.

Pluspunten: Prettige sfeer, Goede faciliteiten, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie

Wij vinden het prettig om onze kinderen naar de opvang te bregen want ze hebben altijd veel plezier. En wij vinden het ook zeer prettig dat ze veel activiteiten doen met de kinderen en omdat het klein Schalig is want iedereen kent elkaar.

Pluspunten: Prettige sfeer, Veel extra activiteiten, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Warm eten, Bso en kinderdagverblijf, Sporten mogelijk

je kan geen dagen ruilen, dat is wel is jammer.

Pluspunten: Prettige sfeer, Goede faciliteiten, Veel ruimte, Lieve leid(st)ers, Goede communicatie, Ze zijn aardig, vriendelijk, zorgzaam.

 

Onze voordelen

Wij vinden het belangrijk dat de kinderen voldoende beweging krijgen. Wij bieden in samenwerking met een externe sportschool onder anderen zwemles, judo en kids jam aan.
Voor de bso beschikken wij over twee groepsruimtes de kinderen kunnen zelf kiezen op welke groep ze willen spelen.
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen gevarieerd leren eten. Wij bieden daarom ook de bso kinderen een warme maaltijd aan ’s avonds.
Wij vinden vast personeel heel erg belangrijk. Daarom zijn wij ook blij dat we dit de kinderen kunnen bieden en ze niet iedere dag een ander gezicht zien.
Kinderopvang De Sprookjesboom beschikt over eigen vervoer waarin 3 tot 6 kinderen vervoerd kunnen worden. Kinderopvang De Sprookjesboom is niet afhankelijk van een particulier taxibedrijf. De auto’s worden ingezet voor de scholen die niet op loopafstand zijn. Uiteraard vervoert De Sprookjesboom de kinderen volgens de veiligheidsvoorschriften. Kinderen krijgen altijd een gordel om en kinderen onder de 1.35 meter zitten op een zitverhoging.

De locatie

locatie kinderdagverblijf Hilversum klein
Na schooltijd (tussen 14.30 en 15.15, ligt eraan welke school het kind bezoekt) worden de kinderen bij de leraar op school opgehaald door een leidster die werkzaam is binnen onze organisatie. Lees meer
Iedere dag doen we activiteiten met de kinderen onder anderen knutselen, koken, buiten spelletjes, binnen spelletjes. Ook bieden wij activiteiten aan bij de sportschool dit is o.a. zwemles, judo, kids jam.Lees meer
Naast ons kinderdagverblijf is een groot speelplein gelegen aan de internationale violenschool. BSO De Sprookjesboom is samen met de school overeengekomen dat wij het speelplein mogen gebruiken. Het speelplein beschikt over een…Lees meer
BSO De Sprookjesboom biedt tijdens de vakantiedagen opvang voor alle kinderen die bij ons op de bso verblijven. Ouders kunnen op de vaste dagen de kinderen de gehele dag brengen, dit moet wel van te voren worden aangegeven…Lees meer
Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven