Veiligheidsbeleid

Dit betekent jaarlijks een inventarisatie op het gebied van veiligheid op iedere groep en iedere locatie, om de veiligheid van meubilair, inrichting en gedrag te beoordelen, waarna op verbetermogelijkheden een plan van aanpak wordt gemaakt.

 

Brandveiligheid

Ons kinderdagverblijf is voorzien van een moderne brandmeldinstallatie en er wordt jaarlijks op iedere locatie een ontruimingsoefening gedaan. De installatie wordt maandelijks gecontroleerd om aan de certificeringseisen te voldoen en verzekerd te zijn van een goed functionerend systeem. Alle leidsters hebben een bhv cursus gehad. Jaarlijks wordt er een ontruimingsoefening gedaan met medewerkers en kinderen.

Meldcode Kindermishandeling

De Sprookjesboom heeft een uitgebreid protocol voor seksueel misbruik en kindermishandeling.  Ons personeel is hier goed van op de hoogte en bespreken dit regelmatig. Als een leidster iets signaleert weten ze precies hoe te handelen.

Omgaan met het vier ogen principe

De Sprookjesboom heeft al in het ontwerp en inrichting van de panden meegenomen dat de groepen visueel transparant zijn, er is veel glas naar buiten en tussen de groepen, zodat de groepen overzichtelijk en de kinderen makkelijk te volgen zijn. Groepen werken ook zij aan zij, wat betekent dat zij naast elkaar werken, meestal gescheiden door een glazen wand en of een tussenruimte, eveneens voorzien van glazen wanden.

Gaande de groei van het bedrijf, maar ook in de laatste jaren waarin de bezetting vooral op het kinderdagverblijf veranderd is, zijn de groepen anders ingedeeld, maar steeds rekening houdend met de mogelijkheid dat groepen voor zover mogelijk samenwerken. Ook op de BSO groepen houden we hier rekening mee.

 

De Sprookjesboom  heeft een gedetailleerde risico-inventarisatie uitgevoerd op de locatie. Met deze risico inventarisatie kijken wij naar…Lees meer
Ziek zijn is vervelend voor een kind. Wij vinden dat de ouders eerst met het kinderdagverblijf moeten overleggen wat het kind heeft voor ziekten, als het kind…Lees meer
Wij vinden het belangrijk dat de ouders en de kinderen zich thuis voelen op het kinderdagverblijf. Wij vinden het daarom ook belangrijk dat we iedere ouder…Lees meer
Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

  • bg-sprookjesboom

We hebben een nieuwe naam!!

Na 23 jaar met trots Kinderopvang Nijntje te heten moesten we onze bedrijfsnaam wijzigen van […]

  • IMG-20150217-WA0006

Carnaval!!

Wij hebben dit jaar weer Carnaval gevierd. De kinderen hebben zich verkleed en we hebben […]

  • IMG-20150105-WA0002

En weer twee peuters op zwemmen

In januari zijn zijn Gwen en Jesse begonnen met peuterzwemmen.  We wensen Jesse en Gwen veel […]