Oudercommissie

In de wet Kinderopvang is het adviesrecht van ouders geregeld vanuit het idee dat de ouders inspraak moeten hebben op een aantal fundamentele punten die voor ouders en kinderen van belang zijn. De Sprookjesboom hecht veel waarde aan deze samenwerking en staat altijd open voor adviezen en suggesties van ouders.

 

De Sprookjesboom heeft één oudercommissie voor de kinderen van 0 tot 4 jaar en de naschoolse opvang die de belangen van ouders en kinderen behartigt. Iedere ouder waarvan het kind op ons kinderdagverblijf zit kan zich beschikbaar stellen voor deze commissie.

De oudercommissie is een volledig zelfstandig opererend orgaan en staat los van de directie van De Sprookjesboom, waardoor haar onpartijdigheid gegarandeerd wordt. De oudercommissie kiest zelf haar kandidaten, bepaalt zelf wanneer, hoe vaak en waarover vergaderd wordt en brengt zelfstandig adviezen en suggesties uit aan het dagverblijf. Er zijn minimaal 3 vergaderingen per jaar.

Het doel van de oudercommissie is om de belangen van ouders te behartigen en om het dagverblijf te ondersteunen en te adviseren bij veranderen in bijvoorbeeld beleid, prijzen, werkwijze en dergelijke.

Ook helpt de oudercommissie ons bij het organiseren van leuke activiteiten zoals sinterklaas, kerst, pasen en andere leuke activiteiten die we organiseren.

Het reglement van de commissie ligt ter inzage op het dagverblijf en kan ten alle tijde worden ingezien door belangstellenden. Voor vragen over de oudercommissie kunt u zich tot ons wenden. Ook de contactgegevens van de commissie kunt u bij ons opvragen.

 

Door intensief contact te stimuleren en u bij voorkeur actief te laten participeren in ons reilen en zeilen – dit vanuit uw persoonlijk inzicht of via…Lees meer
Wij als kinderdagverblijf vinden het belangrijk dat er vaste leidster zijn op de groepen. We streven er dan ook naar om zoveel mogelijk vast personeel… Lees meer
Een keer per jaar wordt ieder kinderdagverblijf geïnspecteerd door de GGD. Hieronder treft u alle inspecties aan. Klik op de link en de PDF opent zich.Lees meer
Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

  • bg-sprookjesboom

We hebben een nieuwe naam!!

Na 23 jaar met trots Kinderopvang Nijntje te heten moesten we onze bedrijfsnaam wijzigen van […]

  • IMG-20150217-WA0006

Carnaval!!

Wij hebben dit jaar weer Carnaval gevierd. De kinderen hebben zich verkleed en we hebben […]

  • IMG-20150105-WA0002

En weer twee peuters op zwemmen

In januari zijn zijn Gwen en Jesse begonnen met peuterzwemmen.  We wensen Jesse en Gwen veel […]